Közélet

Versenyjogban is az élen a magyar joghallgatók

Az ELTE Jogi Karának csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének számító Herbert Smith Freehills Competition Moot 2021-es rendezvényét. A csapat tagjai Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs Dániel és Teleki Lóránt joghallgatók voltak, felkészítésükben Dr. Papp Mónika PhD, az ELTE ÁJK adjunktusa és Dr. Bassola Bálint, PhD, LL.M. vett részt.

Fotó: VG

A magyar csapat a 43 résztvevő csapat közül maga mögé utasította többek között az Oxfordi Egyetem és a King’s College csapatát, a döntőben pedig a korábbi bajnok National University of Singapore-t győzte le.

A verseny tényállása az Apple és a Spotify folyamatban lévő jogvitájának alapulvételével készült, a jogi kérdést jelenleg is vizsgálja többek között az Európai Bizottság. Az ELTE csapata mind az Apple, mind a Spotify álláspontját sikerrel védte meg a világ legnevesebb versenyjogászait felvonultató bírói panelek előtt.

A magyar joghallgatók ezzel a korábbi nemzetközi jogi tárgyú világ- és Európa-bajnok címek után a versenyjog területén is a világ csúcsára értek.

jog versenyjog
Kapcsolódó cikkek