A Barcelona labdarúgócsapata 40 millió euró (14 milliárd forint) kiesését volt kénytelen elkönyvelni a visszalépő pártoló klubtagjai miatt. 

A Catalunya Radio szerint 

Lionel Messi nyári távozásának nincs köze ahhoz, hogy 26 238 pártoló klubtag (socio) a 2021/22-es idényre nem utalta el az esedékes tagsági díját.

Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto

A Barcelona közlése szerint a socióknak augusztus elsejéig kellett jelezniük, hogy kérnek-e felmentést a következő szezonra fizetési kötelezettségeik alól, az argentin klasszis távozását viszont 5-én jelentették be. Közölték: a pártoló klubtagok száma így jelenleg 57 262.

Az FC Barcelonától távozott hatszoros aranylabdás Lionel Messi a Paris Saint-Germainhoz szerződött. A klub közlése szerint a 34 éves Messi szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható.

A támadó 2000 óta szerepelt barcelonai színekben, de június végén lejárt a szerződése, tehát ingyen igazolhatóvá vált. A felnőttcsapatban 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül – a hat aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.