A Fehér Ház együttműködik a TikTok influenszereivel annak érdekében, hogy népszerűsítsék a koronavírus elleni védőoltást. Nemrég Franciaországban Emmanuel Macron elnök is úgy döntött, hogy a TikTokon és az Instargamon hívja fel a fiatalok figyelmét az oltás fontosságáról és a járvány veszélyeire – írja a The New York Times.

Sokuknak még mindig vannak kérdései és félnek. Sokan hallanak hamis információkat, pletykákat – néha teljes ostobaságokat is, legyünk őszinték 

 – mondta Macron a héten közzétett videójában.

A francia elnök azt is mondta, hogy közvetlenül akar válaszolni a feltett kérdésekre. Fokozódtak a fertőzések A Franciaországhoz tartozó Karib-térséghez található szigeteken jelentősen megnőtt a fertőzöttek száma, amelynek következtében Martinique és Guadeloupe szigetét is lezárták.

Franciaország európai részén ennél kedvezőbb a helyzet, de ott is megemelkedett a fertőzési szint, elsősorban a turisztikai övezetekben az Atlanti-óceán partján és a Francia Riviérán, ahol elsősorban a fiatalok körében terjed a vírus. A nyaralóhelyek egy részén ezért ismét kötelezővé tették a prefektúrák a maszkviselést a köztereken, s korlátozzák az esti spontán szabadtéri bulizásokat.

Egyértelmű és látható a különbség a beoltott lakosság és azok között, akik nincsenek beoltva

 – fogalmazott Jean Castex kormányfő. A kórházakban a több mint két hónapig tartó csökkenés után lassan emelkedni kezdtek a mutatók. 

 

 

Címlapkép: Instagram/emmanuelmacron