Feljelentés lett a vége annak a balatonfenyvesi Balaton partot érintő kotrásnak, amelyre állítólag engedély nélkül került sor és amit egy tóparti telektulajdonos végeztetett el egy vállalkozással. A VG megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy július végén a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltség feljelentése alapján a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. 

Fotó: ATV

A nyomozás természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen van folyamatban. A hatóság a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel az ügy részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

Korábban az ATV számolt be arról, hogy Balatonfenyves polgármesterét megdöbbentette, hogy míg ők tavasszal nem kaptak engedélyt a strandon mederkotrásra, addig egy telektulajdonosnak azt megadta a hatóság. 

 

A falu vezetője szerint indokolatlan a nagy mennyiségű iszap eltávolítása, amelyet a vízpartig érő terület gazdája végeztet. Ráadásul, mint jelezte a több tonnányi iszapot közterületen tárolja, pedig szerinte erre sem volt engedélye.

Emlékezetes, hogy a legutóbbi botrányos kotrási eset az volt, amikor a tóba süllyedt egy kotrógép, amelyik egyébként a hatályos jogszabályok szerint nem is kaphatott volna engedélyt arra, hogy legnagyobb tavunkon végezzen munkát.