Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége. 

A tájékoztatás szerint a 68 éves színész egy a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert. 

A 42 éves Halyna Hutchins operatőr életét nem tudták megmenteni, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Fotó: AFP

A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

A rendezést Joel Souza vállalta. 

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver. 

Hasonló esett történt A holló című film (1994) forgatásán is . A főszerepet játszó Brandon Lee — Bruce Lee fia — halálos lövés kapott egy kellékként használt lőfegyverrel. A vaktölténnyel, kellékként használt fegyverbe korábban beszorult és a fegyver elsütésekor kirepült lövedékdarab végzett a színésszel. A filmet végül vizuális trükkök és testdublőrök segítségével fejezték be.