Az üzemképtelenség vizsgálatát, a hiba elhárítását munkatársaink haladéktalanul megkezdték, miután megállapították, hogy a járművekre szerelt 8 darab homokszóró berendezés nem minden eleme működik. A kiesést minden esetben a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki, melyet porral szennyezett homok okozott.

Fotó: Jászai Csaba / MTI

A fékezőhomokot Társaságunk szerződött partnerétől szerzi be, tehát a nem megfelelő minőségű homok is a külső beszállítótól származik. A homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetőink a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni utasaink biztonságos közlekedését és testi épségét.

A buszpótlás a csomóponti tartalékbuszok szolgálatba helyezésével és vonali átcsoportosítások alkalmazásával zajlott, így a közösségi közlekedés továbbra is elérhető volt a nagykörúti szakaszon is.

A nagykörúti villamosok részleges, illetve teljes kiesése számos utasunk közlekedését befolyásolta negatívan, amiért ezúton szíves elnézésüket kérjük. Az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megtesszük a szükséges intézkedéseket.