Rendkívül heves tűz ütött ki csütörtökre virradó éjjel egy tizenhárom emeletes toronyházban, a dél-tajvani Kaohsziung városban. A hatóságok tájékoztatása szerint a tragédiának legkevesebb 25 halálos áldozata és 55 sérültje van. A lángok helyi idő szerint hajnali háromkor csaptak fel, egyelőre nem tudni, hányadik emeleten és miért; a tűzoltóknak csak reggelre sikerült eloltaniuk a lángokat. Mintegy 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis – mint mondták – a folyosókon felhalmozott sok kacat miatt "tűzcsapda" keletkezett, és többen bennéghettek.

A dél-tajvani Kaohsziung városban keletkezett háztűzben a hivatalos jelentések szerint legkevesebb 25en vesztették életüket és 55-en sérültek meg.
Fotó: MTI/AP/EBC

A negyven éve épült toronyházban mintegy százhúsz lakás van. Sok idős ember lakott benne, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is. Az épület alsó emeletein boltok voltak, a felsőbb szinteken lakások.