Benyújtották az első keresetet Alec Baldwin ellen a tragikus Rust című film forgatása miatt. Mint ismert: a világsztár egy próbafelvételen véletlenül éles lőszerrel lőtt, a helyszínen megölve a film operatőrét, Halyna Hutchinst és megsebesítve a rendezőt, Joel Souzát.

Bár a rendőrség azóta is nyomoz az ügyben és egyelőre senki ellen sem emeltek vádat, valaki máris pénzt akar a film producereitől, köztük Alec Baldwintól – írja a BBC. A forgatás fővilágosítója, Serge Svetnoy érzelmi traumára hivatkozva nyújtott be keresetet, állítása szerint mellette zúgott el a lövedék, és valamilyen anyag el is találta. 

Svetnoy Los Angelesben nyújtotta be a keresetet, közel kéttucatnyi bűnrészest nevezett meg a beadványában, amelyben arról is beszámolt, hogy a kérdéses fegyver napokig hevert a koszban a forgatás megkezdése előtt, és már akkor arról beszéltek többen, hogy ez így veszélyes. Svetnoy volt állítása szerint az, aki először letérdelt Hutchins mellé, és az ő karjaiban halt meg a nő. 

Serge Svetnoy és a tragikusan elhunyt Halyna Hutchins Fotó: HANDOUT

Közben a forgatás fegyverszakértője, Hannah Gutierez-Reed jogi képviselője is közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy a nőnek fogalma sincs, hogy került éles lövedék a forgatásra. Az ügyvéd szerint valaki beletehette a vaktöltényes dobozba a golyót. 

A hivatalos nyomozati dokumentumok szerint a film rendezőasszisztense, Dave Halls a vallomásában azt mondta, hibázott, amikor nem ellenőrizte le az összes töltényt a pisztolyban, mielőtt átadta azt Baldwinnak. 

Alec Baldwin és a film többi producere egyelőre nem kommentálta a pert.