Be kell szolgáltatnia mobiltelefonját Alec Baldwinnak – így döntött az ügyben eljáró bíró a CNN híre szerint. Mint ismert, a színész még októberben véletlenül agyonlőtte Halyna Hutchins operatőrt, miután a Rust című westernfilm forgatásán valahogy lövedék került a kellékpisztolyba. 

A telefonon tárolt információk rendkívül fontosak a nyomozóknak, hogy teljes képet kapjanak a tragikus forgatás körülményeiről. Baldwin ugyanis a film producere is volt egyben. 

A rendőrök belenézhetnek a privát üzenetekbe, a videókba és minden részletbe, hogy minél több információhoz jussanak és kiderítsék, mi vezetett a tragédiához. 

Halyna Hutchinst egy jelenet elpróbálásakor lőtte meg Baldwin, a lövedék pedig eltalálta a rendezőt, Joel Souzát is, aki túlélte az esetet. A színész nemrég adott interjújában elmondta: épp azt próbálták el, hogyan helyezkedjen a jelenetben, melyik szögből szeretné felvenni Hutchins. A jelenetben a karaktere a pisztolyával játszik, ekkor sült el a fegyver véletlenül. Baldwin elmondta: nem tartotta célzásra a pisztolyt és nem is húzta meg a ravaszt, a fegyver magától sült el. 

Fotó: Jim Weber / AFP

A forgatás fegyverszakértője, Hannah Gutierrez-Reed a nyomozóknak tett vallomásában elmondta: ő hat vaktöltényt töltött a pisztolyba, nem sokkal a forgatás megkezdése előtt. A lövés után ellenőrizte a pisztolyt, de nem találta benne az ilyenkor szokásosan benne maradó hüvelyt. A töltényeket egy beszállítótól kapták, a dobozban pedig szerinte lehettek gyenge minőségű vaktöltények. Gutierrez-Reed szerint elképzelhető, hogy az egyik ilyen robbant szét és találta el egy darabja Hutchinst.

A fegyverszakértő ellen egyébként korábbi munkái során többször felszólaltak kollégái, mert szerintük hanyagul bánt a fegyverekkel.