A koronavírus-járvány ideje alatt bemutatott filmek között rekordot döntött debütálása első hétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút.

Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 253 millió dolláros (82,4 milliárd forintos) bevétel folyt be.

Ezzel ez a hazai debütálása alapján harmadik legnagyobb sikerű hollywoodi produkció. Világszerte összesen 587,2 millió dolláros (191,2 milliárd forintos) bevételt hozott a film a Sony Corp. közlése szerint írja az IGN.

Fotó: AFP

A mozisiker régóta várt lökést adott az olyan mozihálózatoknak, mint az AMC Entertainment, a Cinemark és a Cineworld, amelyeket jelentősen sújtott a járvány hatása.

Az amerikai és kanadai jegyeladások még a legoptimistább múlt heti jövendöléseket is túlszárnyalták: az elemzők 200 millió dollárra becsülték a várható bevételt.

A Pókember: Nincs hazaút bevételével a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború című kasszasikerek mögött végzett, és megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet. A szakértől a Marvel-filmek és a Gyűrűk Ura-sorozatokhoz hasonlítják a sikerét.

Idén biztosan nem unatkozunk karácsonykor

Rekordot döntöttek a karácsonyi filmek, idén több mint 200 új mozifilm és televíziós produkció készült az ünnepi időszakra.