Mit üzenne mondjuk a politikusoknak Budapestre? Min kellene változtatni?

– tette fel a kérdést egy szendvicsező járókelőnek Gattyán György, akinek pár hete jegyezték be a Megoldás Mozgalom (MEMO) nevű pártját. A mozgalom Facebook-oldalára feltöltött videóban a Docler Holding milliárdos alapítója arról kérdez egy férfit Debrecenben, hogy szerinte a politikának miben kellene változtatnia.

A beszélgetés egy pontjánál Gattyán megkérdezi a járókelőtől azt is, hogy eltudná-e magát képzelni képviselőként, hogy a országgyűlésben képviselné-e a körzetben élőket.

Mi lenne, ha ön tényleg hozzá tudna szólni, hogy mi törtjen Magyarországon és a parlamentben? Érdekelné?

– teszi fel a kérdést a milliárdos. Válaszként azonban a járókelőtől azt kapja, hogy biztosan nem lenne képviselő, mert nem egy politikus alkat.

A VG információi szerint az elmúlt napokban Gattyán országos kampányba kezdett, és a későbbiekben is várhatóak még hasonló videók, 

amelyekben az utca emberét szólaltatják meg, hiszen kritikaként már megkapták, hogy országosan nincs ismertsége a mozgalomnak. 

Korábban a VG is beszámolt a hírről, hogy Gattyán Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot, és a vállalkozáshoz összesen 106 magyar képviselőt keres.  A milliárdos később a Friderikusz podcast című műsorban arról beszélt, a kezdeményezése lényege, hogy digitalizálja Magyarországot, és ehhez társakat keres. A beszélgetésben az is elhangzott, hogy akár mozgalommá, és ha kell, párttá szervezné a kezdeményezését 2022-re, de hangsúlyozta, 

nem az a fontos, hogy megmérettesse az elképzelését a választáson. 

Az erotikus és jövendőmondó online szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyarok listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött.