Digitalizációval foglalkozom, egyértelműen tudom azt, hogy ma ez olyan lehet, mint ami régen a gőzgép volt (...) motorja egy társadalom, az ország felemelkedésének

– mondta Gattyán György milliárdos üzletember, a Docler-csoport alapítója a Friderikusz podcastban.

A VG is beszámolt a hírről, hogy Gattyán Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot és a vállalkozáshoz összesen 106 magyar képviselőt keres. 

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az interjúban kitért arra is, hogy a leendő képviselők közvélemény-kutatásokat végeznek majd, hogy 

felmérjék a magyarok igényét a digitalizáció terén. 

Arra a kérdésre, hogy digitalizáció mit jelenthet a hétköznapi embereknek, az üzletember a hivatali ügyintézést és az egészségügyi szolgáltatásokat hozta fel példának. Friderikusz Sándor többször is kétkedve fogadta a milliárdos elképzeléseit, és kifejtette, hogy például a mélyszegénységben élők problémáéra nem tud megoldást nyújtani a digitalizáció. Gattyán György erre úgy reagált, hogy a digitalizáció szemléletváltást hozhat a magyar társadalomnak. 

Én most konrétumba nem mennék bele (...) de ha nem fókuszálunk arra, ami az egész világot előremozdítja – ez a digitalizáció –, akkor nem fog semmi sem változni

– mondta. 

Később kérdés formájában Gattyánnak oda veti Friderikusz, hogy a megfigyelése alapján 

a különösen gyorsan meggazdagodott emberek egy idő után azt képzelik, hogy náluk van a bölcsek köve, és lehetséges-e, hogy ugyanez történt vele is?

Erre az üzletember ismét elmondta, ő hisz abban, hogy Magyarországot digitalizálni kell. „Fölépítek egy kampányt, meglátjuk, hogy hogyan rezonál erre a társadalom, de én azt gondolom, hogy ez fontos” – tette hozzá.  A beszélgetés végén elmondta, hogy 

kár mozgalommá, és ha kell párttá szervezné a kezdeményezését 2022-re

de hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy megmérettesse az elképzelését a jövő évi országgyűlési választáson, hanem az, hogy egy változást generáljon az országban.

A milliárdos üzletember évekig kerülte a nyilvánosságot, nem sűrűn adott interjút, azonban a napokban tévé- és online hirdetésekben is feltűnt egy vele készült PR-beszélgetés, majd később el kezdte reklámozni a Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot is.

Az internetes vállalkozásaiból, erotikus és jövendőmondó online szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 

2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyar listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött. 

A milliárdos az elmúlt években főleg az általa is életre hívott új magyar sportággal, illetve különböző jótékonykodásaival került a hírekbe, közélet témákban egyáltalán nem nyilatkozott meg.