BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Homályosak maradtak Gattyán György digitalizációról szóló tervei

Gattyán Györg azt mondta, nem olyan fontos, hogy pártot szervezzen.

Digitalizációval foglalkozom, egyértelműen tudom azt, hogy ma ez olyan lehet, mint ami régen a gőzgép volt (...) motorja egy társadalom, az ország felemelkedésének

– mondta Gattyán György milliárdos üzletember, a Docler-csoport alapítója a Friderikusz podcastban.

A VG is beszámolt a hírről, hogy Gattyán Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot és a vállalkozáshoz összesen 106 magyar képviselőt keres. 

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az interjúban kitért arra is, hogy a leendő képviselők közvélemény-kutatásokat végeznek majd, hogy 

felmérjék a magyarok igényét a digitalizáció terén. 

Arra a kérdésre, hogy digitalizáció mit jelenthet a hétköznapi embereknek, az üzletember a hivatali ügyintézést és az egészségügyi szolgáltatásokat hozta fel példának. Friderikusz Sándor többször is kétkedve fogadta a milliárdos elképzeléseit, és kifejtette, hogy például a mélyszegénységben élők problémáéra nem tud megoldást nyújtani a digitalizáció. Gattyán György erre úgy reagált, hogy a digitalizáció szemléletváltást hozhat a magyar társadalomnak. 

Én most konrétumba nem mennék bele (...) de ha nem fókuszálunk arra, ami az egész világot előremozdítja – ez a digitalizáció –, akkor nem fog semmi sem változni

– mondta. 

Később kérdés formájában Gattyánnak oda veti Friderikusz, hogy a megfigyelése alapján 

a különösen gyorsan meggazdagodott emberek egy idő után azt képzelik, hogy náluk van a bölcsek köve, és lehetséges-e, hogy ugyanez történt vele is?

Erre az üzletember ismét elmondta, ő hisz abban, hogy Magyarországot digitalizálni kell. „Fölépítek egy kampányt, meglátjuk, hogy hogyan rezonál erre a társadalom, de én azt gondolom, hogy ez fontos” – tette hozzá.  A beszélgetés végén elmondta, hogy 

kár mozgalommá, és ha kell párttá szervezné a kezdeményezését 2022-re

de hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy megmérettesse az elképzelését a jövő évi országgyűlési választáson, hanem az, hogy egy változást generáljon az országban.

A milliárdos üzletember évekig kerülte a nyilvánosságot, nem sűrűn adott interjút, azonban a napokban tévé- és online hirdetésekben is feltűnt egy vele készült PR-beszélgetés, majd később el kezdte reklámozni a Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot is.

Az internetes vállalkozásaiból, erotikus és jövendőmondó online szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 

2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyar listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött. 

A milliárdos az elmúlt években főleg az általa is életre hívott új magyar sportággal, illetve különböző jótékonykodásaival került a hírekbe, közélet témákban egyáltalán nem nyilatkozott meg. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.