Bruce Willis akciófilmsztárt és a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adamset is hollywoodi citromdíjra jelölték. Az Arany Málna díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait jutalmazzák. 

Amy Adams egyszerre két kategóriában is esélyes az elismerésre: 

a legrosszabb színésznő díjának tulajdonosa lehet a Nő az ablakban című filmben nyújtott alakításáért és mellékszereplőként a Kedves Evan Hansen című filmért.

Fotó: WARNER BROS. - DC ENTERTAINMENT

Bruce Willisnek külön kategóriát találtak ki a díjról döntők azzal az indoklással, hogy a színésznek 2021-ben nyolc rossz szerepe is volt, köztük olyan filmekben, mint az American Siege, a Deadlock és a Kozmikus bűn. A legrosszabb színész Arany Málna-díjára esélye mások mellett Scott Eastwood (Veszélyes), LeBron James (Space Jam – Új kezdet) és  Mark Wahlberg (Végtelen).

Fotó: 308 ENT - BONDIT MEDIA CAPITAL / AFP

A legrosszabb film díjára jelölték a Space Jam – Új kezdetet, a Végtelent, a Nő az ablakbant, a Karen című thrillert és a Diana című musical. Utóbbi, a Diana hercegnő életéről szóló film nyolc jelöléssel a legtöbb díjra esélyes a citromdíjak 42. kiosztásán.

Cate Blanchett veheti át idén az első nemzetközi Goya-díjat

Cate Blanchett ausztrál színésznő veheti át elsőként a nemzetközi Goya-díjat, amely a legrangosabb spanyol filmes kitüntetés idén létrehozott új kategóriája. 

A spanyol filmakadémia azért döntött a már meglévő 27 kategória bővítése mellett, hogy elismerje azokat a személyiségeket, akik munkájukkal hozzájárultak ehhez a kultúrákat és nézőket a világ minden tájáról egyesítő művészeti ághoz. A filmsztár személyesen veszi át az elismerést a jövő hétvégi díjátadó ceremónián Valenciában. 

A 36. alkalommal kiosztandó Goya-díjra a legtöbb, húsz jelölést Fernando León de Aranoa A jó főnök című filmje kapta, amelyben Javier Bardem játssza a főszerepet. Nyolc kategóriában versenyez Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című alkotása Penélope Cruz főszereplésével.

Fotó: -