A szerb hatóságok szerint nincs arra bizonyíték arra, hogy a Novak Djokovic által Ausztrália felé bemutatott koronavírustesztek hamisak lettek volna – írja a BBC, melynek egy múlt heti riportja a sportoló és mások hasonló időszakban keletkezett tesztjein szereplő sorozatszámok különbsége alapján vonta kétségbe azok valódiságát.

A fertőzést igazoló tesztekre alapozta a teniszező kérelmét, hogy az oltás hiánya ellenére engedjék őt be Ausztráliába. Ezzel azonban végül nem járt sikerrel, így vízumát visszavonták és kiutasították az országból

Fotó: SAVO PRELEVIC

A szerb hatóságok nem szolgáltak magyarázattal a BBC által feltárt eltérésekre, ugyanakkor a belgrádi ügyészség szerdai közleménye szerint az ország egészségügyi minisztériuma igazolta a tesztek valódiságát.

A szerb sportoló ügyvédei az ausztrál bíróságon egy december 16-i pozitív és egy december 22-i negatív tesztet prezentáltak. A furcsaságokat először a német Zerforschung kutatóközpont vette észre, jelezve, hogy a korábbi teszt száma magasabb a későbbinél. Erről Novak Djokovic időutazó PCR-tesztje címen írtak blogbejegyzést.

A világhírű teniszező fertőzésével kapcsolatban más kérdések is felmerültek, így egyes hírek szerint fertőzötten vett részt több rendezvényen is, ahol zárt térben sem viselt maszkot.