Folytatódik a Djokovic-saga. A szerb teniszező december 16-i pozitív koronavírus tesztjére hivatkozva szeretné megkapni a mentességet az oltási kötelezettség alól, ám ezzel kapcsolatban több probléma is felmerülhet – írja a CNN.

A közösségi médiában a teniszező alapítványa által december 16-án közzétett képek szerint Djokovic maszk nélkül vett részt egy közönség előtt tartott panelbeszélgetésen, pedig ekkor már elvileg koronavírus-fertőzött volt. A belgrádi tenisz szövetség pedig december 17-én posztolt olyan képeket, melyen a világsztár szintén maszk nélkül fiatalokkal készített csoportképeken szerepel. Egyelőre azt nem tudni, hogy Djokovic ekkor már tudatában volt-e fertőző mivoltának.

Fotó: Masahiro Sugimoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Problémát jelent a december 16-i dátummal kapcsolatban az is, hogy az orvosi kivétellel kapcsolatos kérelmek leadási határideje december 10-e volt. A hírek szerint az ausztrál egészségügyi miniszter még novemberben küldött levelet a verseny szervezőinek, mely szerint a közelmúltban történt fertőzés nem elégséges indok az oltási alóli mentességre.