Legalább egy ember meghalt, miután egy hatalmas tornádó áthaladt New Orleans városán, a sötét tölcsérfelhő kedd este végigszáguldott az utcákon, lefújta a háztetőket és felborította az autókat – írja a BBC.

Egy helyi seriff a The New York Timesnak azt mondta, hogy komplett házak tűntek el a tornádó pusztítása után, például 

az egy lakóépület az egyik az utca közepén landolt.

Az Associated Press hírügynökségnek egy lakos azt mondta, hogy látta ahogy ledőlnek az elektromos vezetékek. Egy templom teljesen elpusztult. Három üzlet teljesen megsemmisült. Nyolc háztömbnek hiányzik a teteje. 

A tornádót egy viharfront okozta kedden az Egyesült Államok déli államaiban, és heves esőzést és erős szelet hozott Louisianába, Mississippibe és Alabamába. 

Egy idős nő meghalt Dallastól körülbelül 96 kilométerre északra, amikor hétfőn tornádó sújtott a környéken.

Texas államban Austin és Dallas környékét, míg Oklahoma államban Kingston város környékét sújtotta leginkább a forgószél. Texasban hétfőn több tornádót is jelentettek a 35-ös számú autópálya mentén, különösen Austin külvárosából, Round Rock és Elgin településekről, illetve a Dallas-Fort Worth-től nyugat-északnyugati irányban fekvő területekről. 

Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury

Texas államban legalább négy személy megsérült hétfőn. 

A természeti katasztrófának számos sebesültje volt az Oklahoma állam déli részén fekvő Kingston város térségében is, de halottakról nem érkezett hír – jelentette tudósításában a Fox News.

Oklahoma állam közlekedési minisztériuma kénytelen volt lezárni az US-70-es számú főútvonalat, amíg munkatársai eltakarítják a törmeléket az úttestről – jelentette a Fox News 25 Oklahoma City-beli helyi televíziós csatorna. 

Az Oklahomai Vöröskereszt a kingstoni gimnáziumban ideiglenes szállást nyitott a tornádó sújtotta, fedél nélkül maradt  lakosoknak. A viharos erejű szél várhatóan még kedden este eléri a szintén déli Louisiana és Mississippi államokat is.