Aleksandar Vučić szerb elnök azzal vádolta meg Ukrajnát és egy "másik európai uniós országot" vasárnap késő este (április 17.), hogy ők állnak az Air Serbia utasszállító repülőgépei elleni hamis bombafenyegetések mögött - számolt be a Reuters híre alapján a www.straitstimes.com.

Amióta Oroszország február végén megindította Ukrajna invázióját , több mint egy tucat Air Serbia járat kényszerült visszatérni Belgrádba vagy Moszkvába hamis bombafenyegetés miatt, a belgrádi repülőteret pedig legalább háromszor evakuálták.

"Két ország külföldi (hírszerző) szolgálatai állnak ezen hamis bombafenyegetések mögött. Az egyik EU-ország, Ukrajna a másik" - mondta Vučić, bizonyítékot nem szolgáltatva.

Szerbia nem hajlandó szankciókat bevezetni a Kreml ellen , és rendszeres járatokat tart fenn Moszkvába. Vučić azt mondta, hogy már cak "elvből" is továbbra fogják üzemeltetni ezeket a járatokat. 

"Szó szerint elvből folytatjuk ezeket a járatokat, mert meg akarjuk mutatni, hogy szabad ország vagyunk, és mi magunk hozzuk meg a döntéseinket. Ne döntsék el helyettünk, hogy mikor töröljük a járatokat" - mondta.