Egy videót tettek közzé a twitteren az elsüllyedt Moszkva cirkáló megmentett legénységéről. A felvétel Szevasztopolban készült, sérültekről továbbra sincs hír. A videót közzétevők szerint a haditengerészet főparancsnoka Nyikolaj Evmenov admirális és a Fekete-tengeri flotta parancsnoka megbeszélést tartott a Moszkva rakétacirkáló legénységével Szevasztopolban.


 Oroszország csütörtök hajnalban közölte, hogy evakuálták Moszkva hadihajó legénységét, miután a fedélzetén lőszerrobbanás történt. Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a fekete-tengeri flotta zászlóshajóján keletkezett tüzet megfékezték, de a hajó súlyosan megsérült. Ukrajna déli katonai parancsnoksága csütörtök reggel viszont azt közölte, hogy egy ukrán gyártmányú Neptun nevű hajóelhárító rakétával találták el a hadihajót, és az süllyedni kezdett.

Tegnap az orosz állami média arról számolt be, hogy elsüllyedt a Moszkva hadihajó. "A Moszkva rakétacirkálón kitört tűz következtében a lőszer felrobbant. A hajó súlyosan megsérült. A legénységet teljesen evakuálták" - áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Elemzők szerint inkább szimbolikus a veszteség, noha a hajó elvesztése miatt a Fekte-tengeri stratégiát is át kell szervezni az orosz félnek.