A BBC szerint az orosz állami média arról számolt be, hogy elsüllyedt az orosz Moszkva nevű hadihajó. Mindez egy nappal azután törént, hogy a cirkálón tűz ütött ki vagy ukrán rakétákkal történt támadás miatt megsérült. "A Moszkva rakétacirkálón kitört tűz következtében a lőszer felrobbant. A hajó súlyosan megsérült. A legénységet teljesen evakuálták" - áll az orosz védelmi minisztérium közleményében. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó egy viharban süllyedt el, amikor egy kikötőbe vontatták javításra.

Oroszország csütörtök hajnalban közölte, hogy evakuálták Moszkva hadihajó legénységét, miután a fedélzetén lőszerrobbanás történt. Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a fekete-tengeri flotta zászlóshajóján keletkezett tüzet megfékezték, de a hajó súlyosan megsérült. Nem ismerték el, hogy a hajót, amelyen több mint 500 tengerész tartózkodott, megtámadták, és közölte, hogy a tűz okát vizsgálják.  A Mirro beszámolója szerint a fedélzeten tartózkodó 300 orosz tengerész meghalhatott. A minisztérium most azt írta, a legénységet kimentették.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága csütörtök reggel azt közölte, hogy egy ukrán gyártmányú Neptun nevű hajóelhárító rakétával találták el a hadihajót, és az süllyedni kezdett.

A TASZSZ hírügynökség szerint a Moszkva a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója, az 1164 Atlant projekt vezető hajója. 1983-ban helyezték hadrendbe Szlava néven, jelenlegi nevét 1996-ban kapta. A hajó fő csapásmérő fegyverzete 16 rakétaindító a P-1000 Vulkan típusú rakéták számára. 2015 második felében ez a cirkáló vezette a Földközi-tengeren az orosz haditengerészet állandó műveleti erőit és légvédelmi eszközeivel védte a szíriai hmejmími orosz légibázist. Egy évre rá, 2016-ban a hajót Nahimov-renddel tüntették ki.