Mivel az amerikai filmstúdiók leállították az oroszországi bemutatóikat, ezért a mozik a régi filmekből élnek.

A közönség kedvence májusban A Wall Street farkasa volt

– írja a Business Insider. Az amerikai tőzsdei világban zajló korrupciót megjelenítő, kilencéves filmet Leonardo DiCaprio főszereplésével nem tudják megunni az oroszok, akik a kínai akciófilmeket is szeretik. A végtelenségig azonban nem ismételhetik a hollywoodi kasszasikereket.

The Wolf of Wall StreetYear : 2013 USADirector : Martin ScorseseLeonardo DiCaprioPhoto: Mary Cybulski.It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by PARAMOUNT PICTURES / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Fotó: PARAMOUNT PICTURES / Photo12 via AFP

Az egyik orosz mozilánc azt nyilatkozta, hogy a háború, illetve a szankciók óta 

80 százalékkal esett vissza a forgalmuk. A mozitulajdonosok már annak is örülnek, ha bezárás nélkül túlélik a nyarat.

És még csak nem is a szórakoztatóipar a legégetőbb kérdés, a multik kivonulásával hiány keletkezett autóalkatrészekből és fürdőszobai felszerelésekből is. Van ahol az új autókat légzsák nélkül adják el. 

Vlagyimir Putyin elismerte, hogy 2022 nehéz év lesz Oroszország számára, azt viszont elutasította, hogy az ország minden gazdasági problémája a háborúhoz kapcsolódna.