Hiába ért el gigantikus rekordot és lett a koronavírus-járvány egyik legjobban nyitó filmje, a Minyonok: Gru színre lép című animációs mozi nem csak ezzel került be a hírekbe. Az interneten, elsősorban a TikTokon ugyanis terjed egy új őrület, amely arról szól, hogy fiatal, huszonéves felnőttek tömegesen, öltönyben ülnek be a mozikba, ahol a mesefilmből ismert gesztusokkal, tapsikolással és ujjongással ünneplik a mozi egyes jeleneteit. 

Nagy-Britannia mozijainak már elegük is lett a furcsa hóbortból, sorra tiltják ki az egyenöltönyös fiatalokat a vetítőtermekből, mert megjelenésükkel és viselkedésükkel zavarják a kisgyerekeket. Néhány moziból síró gyerekekről számoltak be, akik megrémültek az egyszerre kiabáló öltönyösöktől. 

Minions Bob, Otto, Stuart and Dave arrive at the Los Angeles Premiere Of Illumination And Universal Pictures' 'Minions: The Rise Of Gru' held at the TCL Chinese Theatre IMAX on June 25, 2022 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP

Sok családot már el is riasztottak a film megtekintésétől, és sorra mondták le jegyfoglalásaikat, vagyis annak ellenére, hogy sok fiatal felnőttet becsábít a kihívás a mozikba, legalább ugyanannyit buknak is a filmszínházak a családok távolmaradásával. Sőt, feltehetően még többet is. A mozik ezért több helyszínen is korlátozásokat vezettek be: nagy tömegben és öltönyben érkezőket inkább nem engednek be. 

Pedig a Hollywood Reporter adatai szerint minden idők egyik legjobb július 4-i nyitó hétvégéjét produkáltak a Minyonok, első napjaiban 125 millió dolláros bevételt értek el az Egyesült Államokban és világszerte óriási bevétellel számolhat a stúdió. Még csak néhány országban mutatták be, de már onnan is befolyt 93 millió dollár. 

Bár sokan kiakadtak az öltönyösökre, Nagy-Britanniában voltak olyanok, akik inkább szórakoztatónak találták a viselkedésüket, és azt mondták a BBC cikke szerint, hogy csak feldobták a hangulatot.