A szövetségi esküdtszék szerdán közölte, hogy Los Angeles megyének 16 millió dollárt kell fizetnie Kobe Bryant özvegyének azért az érzelmi szenvedésért, amikor a 2020-as helikopter-baleset helyszínéről a hatóságok egymás között osztottak meg képeket az elhunyt NBA-sztár és lánya holttestéről – írja a The Hill

A kilenctagú esküdtszék egyetértett abban, hogy a Kobe Bryant és 13 éves lányuk, Gianna maradványairól készült fotók megsértették Vanessa Bryant magánéletét, és érzelmi szorongást okoztak neki.

Premiere Of Disney's "A Wrinkle In Time" - Arrivals
Fotó: AFP / Robyn Beck

A baleset helyszínéről készült képeket többnyire a Los Angeles megyei seriff és a tűzoltóság alkalmazottai osztották meg, néhányuk házastársa is látta ezeket a felvételeket, egy esetben pedig az egyik érintett egy csaposnak mutogatta egy bárban italozás közben.

Vanessa Bryant könnyek között azt vallotta a 11 napos tárgyalás alatt, hogy pánikrohamokat vált ki belőle a fényképek létezése, és az a gondolat, hogy ezeket továbbra is mások is láthatják.

„Mindennap rettegésben élek amiatt, hogy a közösségi médiában ezek a képek bármikor felbukkanhatnak” – vallotta. 

Félek attól, hogy a lányaim felmennek ezekre a felületekre, és találkoznak a felvételekkel

– mondta. Az özvegy felperestársa, Chris Chester, akinek felesége és lánya szintén a balesetben meghalt kilenc ember között volt, 15 millió dollárt kapott. Az ítéletet épp augusztus 24-én hozták meg, ami Los Angelesben a Kobe Bryant-nap, mivel a mezszámai is ezek voltak: 8 és 24.

A helikopter-baleset a Los Angeles belvárosától északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt 2020. január 26-án, a tragédiának nem volt túlélője. A helikopteren volt Bryant lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő. Összesen kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren. Később kiderült, hogy a pilótának a repülési szabályok szerint tilos lett volna berepülnie a felhők közé