Péntek reggel még sokfelé, délelőtt már inkább csak északon és nyugaton várható eső, zápor. Ezután délnyugat felől csökken a felhőzet, főleg az Alföldön lehet napsütés, majd estétől délnyugatról újabb esőfelhők érkeznek. A délnyugati szél többfelé lesz élénk. 15 és 25 fok között változik a hőmérséklet, délkeleten lehet nyárias idő.

Reflection,Of,Tree,In,Water,Puddle,On,The,Sidewalk
Fotó: Shutterstock

Szombaton a gyakran erősen felhős ég mellett az Alföldön várható nagyobb eséllyel napsütés. Eleinte az északi és a nyugati tájakon várható eső, zápor, majd délutántól a déli és a keleti területeken törhetnek ki zivatarok. Jégeső is lehet. Délutántól egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. 15 és 25 fok között változik a hőmérséklet – ismét délkeleten valószínű a nyárias meleg.

Vasárnap a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős, napos időre számíthatunk. Futó zápor főleg a Dunántúlon fordul elő. Délelőtt még erős lesz az északnyugati szél, délután aztán mérsékelt délnyugati légmozgás várható. 19 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Hétfőn erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Erős lesz az északnyugati szél. 15 és 20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Kedden felhőátvonulásokra van kilátás, de csapadékra már kicsi az esély, esetleg elvétve lehet zápor. Az eleinte még erős, olykor viharos északnyugati szél délutánra veszít erejéből. Reggel 5-10, délután 13-19 fok lesz.

Szerdán változóan (fátyol)felhős idő valószínű, csapadék már nem fordul elő. Reggel pára- és ködfoltok képződhetnek. 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.