Az ukrán Jeanne d’Arcként emlegetett Jevgenyija Emerald mesterlövésznő hozzáment a frontvonalon megismert katonához, Jevgenyij Sztipanyjukhoz, akivel augusztusban jegyezték el egymást – írta a New York Post.

Az esküvő időpontja különleges jelentőséggel bírt a pár számára, mivel pénteken volt a védők napja, az ukrán fegyveres erők veteránjai és elesett tagjai előtt tisztelgő állami ünnep, valamint erre a napra esett a férj, Sztipanyjuk születésnapja is. A szerelmesek a háború frontvonalának közelében, egy harkivi erdőben tartott szertartáson házasodtak össze.

Bármelyik nap az utolsó lehet, és nem akartuk későbbre halasztani az életet

– írta Emerald az Instagramon.

Evgenia Emerald és Evgeniy Stipanyuk az esküvőjükön.
  Fotó: Instagram / @emerald.evgeniya

A közösségi médiában megosztott fotókon Emerald hosszú, fehér menyasszonyi ruhában látható, míg férje katonai egyenruhát és fegyvert viselt. A menyasszony virágok helyett búzafüvet tartott a kezében.

A háború előtt Emerald egy ékszerüzletben dolgozott, az orosz támadás kezdetekor azonban csatlakozott a hadsereghez, és végül a Szafari különleges alakulat ezredének tagja lett. A tökéletes nap pillanatait az Instagramon osztotta meg, azt írva, hogy nem is tudott volna ennél ideálisabb esküvőt elképzelni. A szertartást az ukrán fegyveres erők egyik tábornoka vezette le.