Közélet

Ismét Kijevet lőtték az oroszok

Újabb légi támadást hajtottak végre kedden az orosz erők az ukrán főváros, Kijev ellen, a légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A polgármester szerint november 15-én délután három lakóházat találtak el Kijevben a folyamatban lévő orosz rakétacsapásban. Hozzátette, hogy orvosok és mentők már a helyszínen vannak. Lehetséges áldozatokról még nincs hír.

Az áldozatokról egyelőre nem adtak információt. Az elsősegélynyújtók a helyszínen dolgoznak. Mindhárom épület a város Pechersk kerületében található, ugyanabban, ahol az elnöki hivatal és a legtöbb kormányzati épület található.

Egyelőre nem világos, hogy ez volt-e az egyetlen terület, amelyet Kijevben találat ért november 15-én. Az első robbanások délután 3 óra körül hallatszottak a városban. Klicsko szerint több rakétát lőtt le a légvédelem.

Kyrylo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője megosztott egy videót a támadás helyszínéről. A felvételen egy ötemeletes lakóház látható, amelynek egyik része lángokban áll. 

 

orosz ukrán háború
Kapcsolódó cikkek