A 2024-es párizsi olimpia szervezői egy egyszerűsített platformon keresztül értékesítik a jegyeket az eseményre, az első sorsolásra csütörtöktől lehet jelentkezni.

Ez az időszak január 31-én zárul, lakóhelyétől függetlenül bárki jelentkezhet, majd sorsolás dönt a szerencsésekről, akik februárban – egy megadott 48 órás időintervallumban – összeállíthatják a jegycsomagjukat.

FRANCE, PARIS, 2022-11-19. Les Halles district in Paris. Olympic games Paris 2024 official store. Merchandising.FRANCE, PARIS, 2022-11-19. Quartier Les Halles a Paris. Boutique officielle des JO Jeux Olympique Paris 2024. Mascotte Les
Fotó: Riccardo Milani / AFP

A belépőket egyetlen platformon szerezhetik be az érdeklődők, nem lesznek viszonteladók.

A jegyek fele 50 euróba (körülbelül 20 ezer forintba) vagy kevesebbe fog kerülni, míg egy három belépőt magában foglaló csomag ára 72 eurótól indul.

A második, ugyancsak sorsolásos szakaszra márciusban és áprilisban lehet regisztrálni, ennek májusban lesz az értékesítési fázisa, ekkor azonban csak egy-egy jegyet lehet majd lefoglalni, csomagokat nem. Ebben a szakaszban lehet belépőhöz jutni a megnyitóra vagy a záróünnepségre, illetve az olyan, nagy érdeklődésre számot tartó versenyekre, mint például a 100 méteres síkfutás döntői, az úszófinálék vagy a kosárlabdadöntők.  

A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik.

Borítókép forrása: Getty Images

Fapados jeggyel is be lehet jutni a párizsi olimpiára – decemberben indul az értékesítés

Többkörös jegyértékesítési program során szerezhetjük be a jegyeinket az ötkarikás játékokra.