Török sajtóértesülések és egy regionális kormányzó szerint két ember meghalt, miután rakéták csapódtak be a törökországi Karkamis tartományba, a szíriai határ közelében. Hétfőn állítólag

öt rakétát lőttek ki, egyikük egy iskolát talált el, hat ember megsérült, hárman meghaltak

– számolt be az al-Dzsazíra.

Missile strike in Turkiye's Gaziantep by YPG/PKK, GAZIANTEP, TURKIYE - NOVEMBER 21: A truck is damaged near Karkamis Border Gate following a missile strike of PKK, listed as a terrorist organization by Turkiye, US and EU, and the YPG, which Turkiye regards as a terror group, in Gaziantep, Turkiye on November 21, 2022. Adsız Gunebakan / Anadolu Agency (Photo by Adsız Gunebakan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: ADSAZ GUNEBAKAN / AFP

A török ​​Anadolu ügynökség szerint a csapások két házat, valamint egy teherautót értek Karkamist és a szíriai Jarablus várost összekötő határátkelő közelében. A hírügynökség által közzétett képeken egy iskola betört ablakai, valamint egy lángokban álló teherautó is látható.

Vasárnap szintén kilőttek rakétákat Szíriából, akkor hat rendőrt és két katonát sebesítettek meg, 

a török hatóságok kurd harcosokat gyanúsítanak azzal, hogy Észak-Szíriából támadtak volna, miután a török ​​légierő vasárnap légitámadást hajtott végre a kurd népvédelmi egységek szíriai állásai ellen. 

A szíriai razziákban legalább 31 ember halt meg a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja szerint. Törökország szerint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) áll a november 13-i isztambuli robbantás mögött, amelyben hat ember meghalt, a PKK tagadta, hogy köze lett volna az isztambuli támadáshoz.  

 

Címlapkép: Delil Souleiman / AFP