BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bécs még mindig ragaszkodik a maszkhoz

Miközben a járványvédelmi intézkedéseket világszerte enyhítik, illetve eltörlik, az osztrák főváros továbbra is ragaszkodik a szigorúbb szabályokhoz. A bécsi tömegközlekedési eszközökön a következő évben is fennmarad a maszkkötelezettség.

A bécsi tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező FFP2 maszkot viselni. Ez vonatkozik az állomások és a pályaudvarok zárt helyiségeire, valamint kötelező utasoknak és a személyzetnek – írja a Vindobona bécsi hírportál.

VIENNA, AUSTRIA - APRIL 15: People wearing a face mask enter a streetcar in the city center following an easing of restrictions during the coronavirus crisis on April 15, 2020 in Vienna, Austria. The Austrian government is taking the first steps towards lifting heavy restrictions on public life that had been out in place to stem the spread of the coronavirus, including the opening of small shops, gardening centers and home supplies retailers. People riding public transportation are required to wear a protective face mask.
Fotó: Thomas Kronsteiner / Getty Images

Az elmúlt napokban osztrák szakértők a koronavírus-járványt befejezettnek és endémiásnak, regionálisan, valamint időben korlátozottnak nyilvánították, ami bizonyos csoportokra nézve még mindig kockázatos lehet. Ezek után egyre hangosabban bírálják a bécsi járványvédelmi intézkedéseket, Eva Schernhammer epidemiológus kifejtette: az osztrák fővárosban a maszkkötelezettség érvényben maradásának nincs értelme.

Az ottani hatóságok azonban közölték: a szabályokat nem oldják fel és nem is enyhítik, azok február 28-ig érvényben maradnak. Miközben a világon szinte mindenhol eltörölték a szigorú járványvédelmi intézkedéseket, illetve enyhítették őket, addig a bécsi buszokon, metrókon és villamosokon továbbra is kötelező a maszk viselése. Az még kérdés, hogy mit hoz a jövő, mivel Kína is kivezette a zéró-Covid-politikát, így a bécsi hatóságok álláspontja egyre kevésbé védhető.

Megszűnik a koronavirus.gov.hu

A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel a pandémia intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jén megszűnik. A járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás azután az MTI-n keresztül lesz elérhető a sajtó számára – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak a hazai kórházakban, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.