Szerda délelőtt leállt az amerikai repülési felügyelet, az FAA rendszere, amely a pilótákat hivatott ellátni információkkal, és ez hívja fel a figyelmet az esetleges veszélyekre is. Egyelőre nem tudni, mikor indul újra: már több mint négyszáz járat indulása csúszik. 

A departures screen shows flights cancelled or delayed after a shooting incident at Los Angeles International Airport (LAX) on November 1, 2013 after a gunman reportedly opened fire at a security checkpoint.  Police believe the gunman who opened fire at Los Angeles airport Friday acted alone, a police chief said, while not confirming reports that the shooter and one victim were killed.
Fotó: AFP (illusztráció)

Az FAA rendszere nélkülözhetetlen a biztonságos repüléshez, így érthető a nagy fokú elővigyázatosság. A technikusok rögtön a leállás után megkezdték a helyreállítást.

Bár több hírportál arról számolt be, hogy minden járatot a földre parancsoltak, egyelőre ez a jelekből nem látszik. A flightradar adatai szerint jelenleg is több ezer repülőgép van a levegőben az Egyesült Államokban, ahogyan az elmúlt percekben is voltak felszállások. Szintén nem látszik törlés az Európából induló járatoknál sem: a frankfurti repülőtér honlapja szerint a következő három amerikai járat is időben elindul várhatóan.