Közélet

Már nem keresnek túlélőket a helikopter-baleset helyszínén

A katasztrófa okait az Ukrán Biztonsági Szolgálat vizsgálja. Három forgatókönyvnek járnak utána.

Befejezték a túlélők és holttestek utáni keresést a szerdai helikopter-baleset helyszínén, az ukrán fővároshoz közeli Brovariban – közölte délután az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

Fotó: Sergei Supinsky / AFP

A balesetnek a katasztrófavédelem által megerősített adatok szerint tizennégyen estek áldozatul, köztük egy gyermek, a huszonöt sérült között tizenegy gyermek van. A belügyi delegációt szállító helikopter szerda reggel zuhant le Brovariban, egy óvoda közelében. 

A becsapódás következtében tűz ütött ki a helyszínen. A balesetben életét vesztette a helikopteren utazó Denisz Monasztirszkij belügyminiszter, valamint első helyettese, Jevhenyij Jenyin és a tárca államtitkára, Jurij Lubkovics, továbbá három pilóta és még három, a minisztérium alkalmazásában lévő személy.

Az eset okainak feltárása céljából az Ukrán Biztonsági Szolgálat indított vizsgálatot. Ebben három forgatókönyvet vizsgálnak: a repülési szabályok megsértését, műszaki meghibásodást és szándékos cselekményt.

Az ukrán miniszterelnök, Denisz Smihal a Telegramon arról tájékoztatott, hogy a kormány a belügyminiszteri feladatok ellátását átmenetileg Ihor Klimenko országos rendőrfőnökre bízta.

 

helikopter-baleset Denisz Monasztirszkij Ukrajna
Kapcsolódó cikkek