Életét vesztette az Egyesült Királyságban Duangpetch Promthep thai labdarúgó, aki egyike volt annak a 12 fiatal focistának, akik edzőjükkel bent rekedtek egy thaiföldi barlangban még 2018-ban. Akkor az egész világ együtt szorított, hogy épségben kimentsék őket, ez végül sikerült, igaz, a művelet nem volt egyszerű, és egy búvár életét is vesztette a mentés közben. Promthep tavaly óta élt Angliában, ahol egy fociakadémián tanult. Halálának pontos körülményeiről nem tudni, de a brit rendőrség kizárta az idegenkezűséget, thaiföldi hírek szerint valamilyen fejsérülést szenvedhetett a fiú, amely végül a halálát okozta. 

Rescued member of Wild Boar soccer team dead at 17 epa10467846 (FILE) - Duangpetch Promthep, one of the rescued members of Wild Boar soccer team, speaks to journalist next to his teammates during the military governmental TV pool broadcasting program at Chiang Rai Provincial Administrative Organization in Chiang Rai province, Thailand, 18 July 2018 (reissued 15 February 2023). Duangphet Promthep, one of the 12 members of the Wild Boar football team trapped and rescued from the Tham Luang Cave in 2018, has died according to Thai Buddhist monk Supatpong Methigo, who posted on facebook that Duangphet Promthep's grandmother told him of his death on the morning of 15 February 2023 while offering alms. Thai non-profit organisation Zico foundation, of which Promthep is a student, also posted their condolences on Facebook.  EPA/PONGMANAT TASIRI
Fotó: Pongmanat Tasiri / MTI

A 17 éves fiút vasárnap szállították a ketteringi kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. Tavaly nyáron, nem sokkal a kimentésük negyedik évfordulója után derült ki, hogy Angliába igazol, a hírt csapattársaival együtt ünnepelte, és közösségi oldalán azt írta: valóra vált egy álma. 

Halálhírét édesanyja jelentette be hazájában, ezután a thai csapatot elárasztották a gyászüzenetek. 

Prachak Sutham, aki szintén a barlangban volt Promtheppel, azt írta: „Mindig azt mondtad, csak várjam ki a végét, és akkor majd láthatlak a válogatottban játszani. Mindig is hittem benned. Szép álmokat, drága barátom. Mi 13-an mindig együtt leszünk.”

Egy másik csapattársa pedig azzal köszönt el, hogy „a túlvilágon még játszanak majd együtt a pályán” – írja a BBC.