Egy ősi ital újult meg – mondta a VG Podcastnek a Beerporn főszerkesztője, Knap Gábor, aki szerint 

a kisüzemi, kézműves sörök elterjedésével a minőségi magyar bor újjászületéséhez hasonló folyamat játszódik le. 

Mára sörkóstolókon, sörfesztiválokon és sörvacsorákon kínálják a menühöz igazított nedűiket a kisüzemi sörfőzők. A  hagyományos sörtől sokszor jelentősen eltérő élményt italok számtalan fogyasztót csábítottak be a sörözés világába.  

Side View Of Bartender Filling Beer Glass At Bar
Fotó: Pablo Gasparini

A rossz gazdasági helyzet a kisüzemek büdzséjét is megtépázza. 

Az elszálló energia- és alapanyagárak jelentősen megdobják a sörgyártás költségeit, arról nem is beszélve, hogy a kézműves sörök rendszerint magas minőségű, sokszor importgyümölcsök, fűszerek hozzáadásával készülnek. 

Knap Gábor szerint az ukrajnai háború miatt az üvegek ára is az egekbe emelkedett, és a vendéglátásban taroló csődhullám sokszor a kisüzemek értékesítési lehetőségeit szűkíti be. Ugyanakkor pontosan a nehéz gazdasági helyzet miatt mérsékelt áremeléssel próbálnak túlélni a sörfőzdék. 

Keresse a VG Podcastet a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast