Közélet

Megtámadták Zaporizzsját, az áldozatok száma még ismeretlen

Egy többemeletes lakótömböt lőtt ki az orosz hadsereg.

Oroszország rakétákkal eltalált egy ötemeletes lakótömböt Zaporizzsjában, két ember meghalt a támadásban – számolt be Anatolij Kurtev, a város megbízott polgármestere. A mentők túlélők után kutatnak a romok alatt.

Az épület majdnem teljesen megsemmisült

– mondta Kurtev. A Zaporizzsja Regionális Katonai Igazgatóság úgy véli, Oroszország a jelek szerint S-300-as rakétát használt a támadás során. 

Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége csütörtökön Twitter-üzenetében írt a város elleni éjszakai támadásról: „Zaporizzsja bátran ellenáll az orosz agresszornak. Megtorlásként civileket támadtak meg.” 

Tegnap este szándékosan eltaláltak egy sokemeletes épületet. Három emelet teljesen megsemmisült. Emberek haltak meg. Folytatjuk a keresést a romok alatt. Részvétem az áldozatoknak. Ezt nem fogjuk megbocsátani”.

Suspilne, Ukrajna nemzeti műsorszolgáltatója a rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy három ember halt meg egy ötemeletes épület elleni orosz rakétatámadás következtében éjjel Zaporizzsjában. A Telegramon beszámolva azt is írták, hogy hat sérültet kórházba szállítottak, a mentők továbbra is a helyszínen vannak. 

 

Címlapkép: AFP

 

orosz-ukrán háború Zaporizzsja
Kapcsolódó cikkek