Bezárja a hírrészlegét a BuzzFeed, míg az Insider dolgozóinak 10 százalékát eresztik szélnek – derül ki a digitális médiacég vezérigazgatója, Jonah Peretti által a stábnak küldött értesítésből. Távozik Christian Baesler működési és Edgar Hernandez bevételi igazgató is a változásokkal párhuzamosan, miközben 180 fővel csökkenhet a cég létszáma.

Los,Angeles,,California,,Usa,-,25,June,2019:,Illustrative,Editorial
Fotó: Shutterstock

A régóta gondokkal küzdő, valaha úttörőnek számító oldal, a BuzzFeed News dolgozói egy részét a 2020-ban felvásárolt, jelenleg is nyereségesen működő HuffPosthoz irányítja át. A vállalatnál így a HuffPost marad a fő híroldal – írja a Bloomberg.

A 2021 januárjában 10 dolláros részvényárfolyam mellett tőzsdére lépő BuzzFeed már a kereskedés első hetében 39 százalékot vesztett értékéből, és a mostani hírek sem tettek jót az árfolyamnak, csütörtökön, újabb 20 százalékos zuhanást követően 75 centes árfolyamon zárták a kereskedést. 

A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy az OpenAI-jal együttműködve mesterséges intelligenciát fog használni népszerű kvízeinek a készítésére.

Az online sajtó gondjait jelzi, hogy csütörtökön az üzleti hírekkel foglalkozó Insider is leépítésekről értesítette dolgozóit, több mint százan kaptak felmondólevelet. Az elbocsátott dolgozók legalább 13 heti alapfizetéssel távoznak a cégtől.

A The Wall Street Journal információi szerint a BuzzFeed bukását hamarosan követheti a digitális és televíziós tartalmakat készítő Vice World News bezárása is. A Vice Media és a görög Antenna vegyesvállalatának az utóbbi 30 millió dollárral adósa, miközben 

a Vice hónapok óta igyekszik vevőt találni magára. 

Ha ez heteken belül nem sikerül, a három éve létrehozott Vice World News története véget érhet.