Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék a Szerencsejáték Zrt. által indított peres eljárásban. A pert a Lottolandot üzemeltető máltai székhelyű társasággal szemben védjegybitorlás miatt indította a Szerencsejáték Zrt., amely szerint 

a Lottoland című weboldalon használt hatos lottó plusz megjelölés az összetéveszthetőségig hasonlít a hatos lottó védjegyéhez. Hasonlóképpen összetéveszthetők a a skandináv lottó és a skandináv lottó+ megjelölések, illetve a kenó és a kenó24/7  szómegjelölések, amelyek miatt a Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a Lottolandon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthetik. 

 

20201221 Budapest Lottózó Szerencsejáték LottóFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20201221 Budapest 
Lottózó 
Szerencsejáték 
Lottó
milliárd
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, hogy kötelezze a Lottoland weboldalt üzemeltetető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot a Hatoslottó plusz, a skandináv lottó+ és a keno24/7 megjelölés magyarországi használatának abbahagyására, és ezek jövőbeli használatától való tartózkodásra.

A bíróság a Szerencsejáték Zrt. keresetének helyt adott. Az ítélet után a Lottoland weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a játékainak magyarországi használatát április 20-tól beszüntette.