Közélet

Hivatalos: eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon

A koronavírus-járvány kedvező alakulása miatt már nincs rá szükség. A maszkokat május 2-tól már az egészségügyi intézményekben sem kötelező felvenni.

Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tiszti főorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát – jelentette be pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Nyíregyháza, 2023. március 10.Új padlós digitális felvételi berendezéssel vizsgálnak egy beteget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatkórház Megyei-Városi Tüdőgondozó Intézetében Nyíregyházán 2023. március 10-én. A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program A TBC nem ismer határokat című projektjében a szabolcsi kórházcsoport tüdőgondozója és a munkácsi regionális gyermekkórház kapott új röntgenberendezéseket, amelyek a tbc betegség megelőzésében és a megfelelő korai kezelésben jelentenek segítséget. Ezzel befejeződött a 940 ezer euró költségvetésű, uniós és hazai finanszírozású nemzetközi  program.MTI/Balázs Attila Nyíregyháza, 2023. március 10.
Új padlós digitális felvételi berendezéssel vizsgálnak egy beteget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatkórház Megyei-Városi Tüdőgondozó Intézetében Nyíregyházán 2023. március 10-én. A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program A TBC nem ismer határokat című projektjében a szabolcsi kórházcsoport tüdőgondozója és a munkácsi regionális gyermekkórház kapott új röntgenberendezéseket, amelyek a tbc betegség megelőzésében és a megfelelő korai kezelésben jelentenek segítséget. Ezzel befejeződött a 940 ezer euró költségvetésű, uniós és hazai finanszírozású nemzetközi program. maszk
MTI/Balázs Attila
Jövő héttel eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon.
Fotó: Balázs Attila / MTI

Az NKK tájékoztatása szerint hétfőtől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. A kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról.

Habár már nem kötelező a maszkhasználat, de nem is tilos. Aki bizonyos helyeken továbbra is szeretné feltenni a maszkot, természetesen ezután is megteheti.

A Koronavírus Sajtóközpont szerdai adatközlése szerint az elmúlt héten 616 új fertőzöttet azonosítottak, és nyolx halálos áldozatot szedett a járvány Magyarországon.

 

járvány COVID-19 koronavírus pandémia maszk
Kapcsolódó cikkek