Késes támadás történt kedden a németországi Duisburgban egy edzőteremben, többen megsérültek.

18 April 2023, North Rhine-Westphalia, Duisburg: A police officer is on duty in Duisburg. Several people were seriously injured in an attack at a gym in downtown Duisburg on Tuesday evening. This was announced by a police spokesman in Duisburg. Photo: Christoph Reichwein/dpa
Fotó: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint két ismeretlen válogatás nélkül rátámadt a belvárosi edzőterem látogatóira. A sebesültek pontos száma és állapota nem ismert. Az biztos, hogy többen vannak, de még nem tudni, hogy mennyire súlyos a sérülésük – mondta a duisburgi rendőrség szóvivője a WDR-nek. 

Ugyanakkor a Spiegel Online hírportál ugyancsak rendőrségi adatokra hivatkozva azt jelentette, hogy többen súlyosan megsebesültek, a Bild című lap pedig a hírportálján arról írt, hogy legalább négy áldozata van a támadásnak – 20 és 30 év közötti férfiak –, és ketten valószínűleg életveszélyes állapotba kerültek. A Bild beszámolója szerint a rendőrség egyelőre ámokfutásként kezeli az ügyet.

Az elkövetők az edzőterem öltözőjében elkövetett támadás után elmenekültek. Az elfogására indított műveletet az esseni rendőrkapitányság irányítja. A WDR helyszíni beszámolója szerint helikoptereket is bevetettek, és több belvárosi háztetőn mesterlövészek jelentek meg. A környék lakóit arra kérték, hogy ne menjenek ki az utcára. A környéket lezárták, száznál is több rendőrt mozgósítottak, köztük egy terrorelhárító alakulatot.

A Rheinische Post című lap jelentése szerint a lezárt belvárosban "statikus" helyzet alakult ki, és úgy tűnik, a rendőrök utcáról utcára átfésülik a negyedet.