Fél évig senki nem találta el az ötös lottó összes nyerőszámát, most egyszerre ketten is. Még a fele is hatalmas összeg, hiszen fél év alatt 4,5 milliárd forintra dagadt a főnyeremény.

20230302 Győr

A 9. legnagyobb összeget lehet nyerni az ötöslottón, 
Lottózás, lottóláz

Fotó: Csapó Balázs CSB
Kisalföld
20230302 GyőrA 9. legnagyobb összeget lehet nyerni az ötöslottón, Lottózás, lottólázFotó: Csapó Balázs CSBKisalföld
Fotó: Csapó Balázs / Mediaworks

A nyertes számok a 17. heti sorsoláson: 7, 13, 28, 47, 58. A nyerteseknek holnaptól kilencven napon belül kell jelentkezniük a pénzükért a nemzeti lottótársaságnál – írta közleményében a Szerencsejáték Zrt. 

A két telitalálatos mellett 113-an találtak el négy számot, ők fejenként ezzel több mint félmillió forintot kapnak.

A 100 millió forintot meghaladó nyereményekre a társaságnak van egy külön telefonszáma, a nagynyertes-vonal. Ezt a www.szerencsejatek.hu oldalon vagy az értékesítőhelyeken találhatjuk meg. Ha a nyertes telefonál, „a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán”.

Ezután jön a személyes találkozás, ekkor kell leadni az eredeti szelvényt, amelynek megvizsgálják az érvényességét. Ha minden stimmel, a kifizetéshez a nyertesnek rendelkeznie kell Magyarországon nyitott folyószámlával, hiszen nem egy zsák készpénzt kap, hanem a lottótársaság átutalja a nyert összeget.