BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Johnny Depp szerint az elmúlt években róla megjelentek jelentős része hazugság

A XV. Lajosról szóló francia kosztümös film egyben Johnny Depp nagy visszatérése a filmvászonra, miközben a hollywoodi filmstúdiók még mindig bojkottálják. A film versenyen kívüli világpremierje kedd este volt Cannes-ban. Az elmúlt éveket a színész rossz viccként élte meg, például azt, amikor megkérték, hogy szálljon ki egy filmből csak azért, mert pletykák terjednek róla.

Johnny Depp szerint az elmúlt években róla megjelentek jelentős része elképzelhetetlen és szörnyű kitaláció – mondta az amerikai filmsztár a 76. cannes-i fesztiválon.

FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNES
US actor Johnny Depp poses during a photocall for the film "Jeanne Du Barry" during the 76th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 17, 2023. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Fotó: AFP

Az elmúlt öt-hat évben a jelentős része mindannak, amit rólam olvashattak, szörnyű kitaláció

– mondta a színész szerdán a főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia történelmi film sajtótájékoztatóján. A Maiwenn rendezésében a versailles-i kastélyban forgatott alkotásban Johnny Depp XV. Lajos francia királyt alakítja. A film versenyen kívüli világpremierje kedd este volt Cannes-ban.

A kosztümös film egyben Johnny Depp nagy visszatérése a filmvászonra, miután az elmúlt években elsősorban a volt feleségével, Amber Heard színésznővel folytatott bírósági ügyei miatt került a címlapokra. 

Bár az 59 éves amerikai filmsztárt nem ítélték el, és tagadta, hogy erőszakosan viselkedett volt feleségével, a vádak miatt amerikai filmekben nem kap szerepet.

Arra a kérdésre, hogy még mindig úgy érzi-e, hogy Hollywood bojkottot hirdetett ellene, a sztár nemmel válaszolt, majd hozzátette, hogy nem is gondol Hollywoodra.

Fura és különös korban élünk, amikor mindenki önmaga szeretne lenni, de közben képtelen rá

– vélekedett a színész. Elmondta, hogy az elmúlt éveket rossz viccként élte meg, például azt, amikor megkérték, hogy szálljon ki egy filmből csak azért, mert pletykák terjednek róla.

Johnny Depp elmondta: nagyon büszke, hogy eljátszhatta a francia uralkodót,

és nagyon bátornak nevezte a francia rendezőnőt, aki egy Kentuckyból származó fickóra bízta XV. Lajos király szerepét. 

Francia feminista szervezetek kedden tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy legújabb filmje műsorra tűzésével a cannes-i fesztivál rehabilitálja a vitatott színészt. Johnny Depp számos film alkotójaként felvonulhatott már a cannes-i fesztiválpalota vörös szőnyegén (Félelem és reszketés Las Vegasban, A Karib-tenger kalózai széria, A halál ára), de most először érkezett egy francia film főszereplőjeként, amelyben franciául játszik. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.