A 6–10 éves korosztály játékos pénzügyi nevelésére szolgáló társasjátékot hozott létre Erdei Lakoma néven a Pénziránytű Alapítvány – derül ki a szervezet szerdai közleményéből.

Family playing board game. Kids play.Family playing board game at home. Kids play strategic game. Little boy throwing dice. Fun indoor activity for summer vacation. Siblings bond. Educational toys. Friends enjoy game night.
Fotó: Getty Images

A tájékoztatás szerint 

minél fiatalabb korban kezdjük el a gyerekek pénzügyi gondolkodását formálni, annál tartósabbak lesznek annak eredményei is. 

Az Erdei Lakoma társasjáték a takarékos és átgondolt gazdálkodás elsajátítását segíti a kisiskolások körében.

A Pénziránytű Alapítvány kiemeli, hogy a társasjátékban a gyerekek a szó szoros értelmében ismerkedhetnek meg a közgazdaságtan egyik alaptételével, amely szerint nincs ingyen ebéd. Hozzáteszik azonban, hogy miként a híres szólás is sokféleképpen értelmezhető, úgy 

a társasjáték kapcsán is sok témát érinthetünk a gyerekekkel, olyasmiket mint hogy miért kell a boltokban az árukért fizetni, miért és hogyan kell pénzt keresni, miért fontos a megtakarítás.

A játékosok célja, hogy az állatoknak utat mutassanak az erdő közepén fekvő étteremhez, ám ott azok ebédjét ki is kell tudniuk fizetniük. Ehhez pedig pénzt kell gyűjteniük, amelyekre a jól gazdálkodó játékosok kamatot is kaphatnak. Az Erdei Lakoma korosztályonként eltérő változatokat kínál a kisiskolásoknak, így az alsó tagozat minden évfolyama számára élvezhető. A társasjátékot ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat általános iskolái.

A játék ugyan kereskedelmi forgalomban nem érhető el, de a Pénziránytű iskolahálózati tagság ingyenes és egy egyszerű intézményvezetői regisztrációval minden hazai általános- és középiskola, valamint kollégium csatlakozhat a hálózathoz. További információ és rendelési link a játék aloldalán érhető el.