Komoly érdeklődés van az amerikai konzervatív körök részéről Magyarország iránt, különösen ami a családpolitikát illeti – erről az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója beszélt Washingtonban. Ernyei Magor a kétnapos tárgyalássorozatáról azt mondta, hogy jó néhány kutatóintézet vezetőjével találkozott, ami része a magyar tudásközpont-hálózatok által néhány éve kezdett külföldi kapcsolatépítésnek.

többgenerációs családi ház
Fotó: Shutterstock

Az Alapjogokért Központ kommunikációs csatornákat épít ki olyan nagy amerikai intézmények felé, mint a Heritage Foundation és az America First Policy Institute, emellett kapcsolatokat alakít ki az amerikai törvényhozás, a kongresszus irányába is 

– mondta.

Novák Katalin: a demográfiai kihívásokra a helyes válasz a családbarát politika

A köztársasági elnök a Swiss Economic Forumon a hazai családpolitika ismertetésén túl kitért gazdasági kérdésekre, illetve kiállt Ukrajna territoriális integritása és szuverenitása mellett is.

Ernyei Magor hangsúlyozta, hogy a hazai családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését, és ennek részeként az America First Policy Institute-tal közös kutatáson dolgoznak: összehasonlítják a hazai és az amerikai bevándorláspolitikát. Hozzátette: amerikai tárgyalópartnerei együttérzését váltotta ki a tájékoztatása arról, ami az Európai Unióban a migránsok kvóta szerinti kötelező befogadásáról szóló szabályozás körül zajlik.

Értetlenül állnak azelőtt, hogy az intézményei szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat

– mondta.