Saját kórházi kezelése során a Gemelli kórház rákbeteg gyerekeket kezelő osztályára látogatott el Ferenc pápa, akit a Vatikán közlése szerint péntek reggel engednek ki a kórházból. A Vatikán csütörtöki közleményében először hozott nyilvánosságra képeket Ferenc pápáról azóta, hogy az egyházfőt múlt szerdán alhasi sérvvel megműtötték. 

Fotó: Handout

A fényképeken látható, ahogy a pápa kerekesszékben ülve a Gemelli kórház gyermekonkológiai és gyermek-idegsebészeti osztályán találkozik az ott ápolt gyerekekkel és a kórház alkalmazottaival. A vatikáni közlemény szerint 

a pápa megfelelő tempóban gyógyul, vértesztjei pedig az elvárt eredményeket mutatják, így az egyházfő péntek reggel elhagyhatja a kórházat. 

Ferenc pápa a szokáshoz híven júliusban csak a vasárnapi áldásokon vesz részt, külföldi utakon és más egyéb eseményeken nem. Orvosai egyébként is pihenésre intették, legközelebb csak augusztus elején utazik hivatalos látogatásra Portugáliába, ahol az Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt, de a fátimai zarándokhelyre is ellátogat. 

Jól halad Ferenc pápa felépülése a vastagbélműtétje után, a szentatya állapotáról az őt kezelő Gemelli kórházban Sergio Alfieri számolt be, és a sebész elmondta, hogy az április végén Magyarországon járó, 86 esztendős pápa abba is beleegyezett, hogy az egész következő hetet az intézményben töltse, hogy tökéletesen felgyógyuljon. Alfieri emlékeztetett, hogy amikor Ferenc pápa 2021-ben hasonló beavatkozáson esett át, megtartotta az áldását az erkélyen állva, csakhogy akkor nem három-négy nap, hanem egy teljes hét telt el az operáció óta.