Hónapokig tartó nyomozást követően számolt fel egy kábítószerrel kereskedő bandát a Ceglédi Rendőrkapitányság. A Nemzeti Védelmi Szolgálattól érkező füles után elinduló vizsgálat során egyre több gyanúsítottat azonosítottak, majd június 15-én több szervezet segítségével rajtaütöttek a drogkereskedőkön.

A hét különböző címre 90 rendőr 39 autóval szállt ki, az akcióban a KR NNI kábítószer bűnözés elleni nyomozói, a KR egyenruhásai és műveleti egységei, a Bács-Kiskun, illetve a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze, illetve egy további munkatársa vettek részt.

EGY CSAPÁSRA
police.hu
cegléd, 2023.06.
A ceglédi nyomozók koordinálta akcióban közel 90 rendőr, 39 szolgálati autóval indult 7 különböző címre, hogy felszámoljon egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet.
Fotó: police.hu / Galéria

A ceglédi és csemői címen egyszerre razziázó egyenruhások alapos munkát végeztek, és több mint félkilónyi különböző kábítószergyanús anyagot és közel egymillió forintot, valamint két lőfegyvert és nagyjából 40 töltényt is találtak.

A rendőrök gyanúja szerint a most elfogott férfiak napi kapcsolatot tartottak egymással, beszélgetéseik közben gyakorta üdítőitalok vagy nemzetközi ételek nevével illették a különböző drogokat – olvasható a Police.hu összefoglalójában. A szert legalább félkilós adagokban külföldről hozták hazánkba, majd porciózva adtak túl rajta. 

Fő profiljuk az amfetamin és a marihuána volt. 

A hét gyanúsítottból többen csak a fogyasztást ismerték be, ám voltak, akik részleges vagy teljes beismerő vallomást tettek. Az azóta letartóztatott gyanúsítottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítottak eljárást.