Az Egyesült Arab Emírségek szövetségi szerencsejáték-felügyeletet hozott létre, jelezve, hogy hamarosan legalizálhatják a szerencsejátékot az országban. Az új hatóságok a közlés szerint világszínvonalú szabályozási keretrendszert hoz létre az országos lottó és a piaci alapú szerencsejáték felügyeletére – közölte az állami média vasárnap.

A lépés alig egy héttel követi a Wynn Resorts bejelentését, mely szerint a szállodacég – mely egy 3,9 milliárd dolláros beruházással épít kaszinóval összekötött hotelt – arra számít, hogy hamarosan szerencsejáték-engedélyhez jut – írja a Bloomberg.

Summer in Dubai beaches
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A hatóság igazgatótanácsának élén a tervek szerint az MGM Resorts International egykori vezérigazgatója, Jim Murren áll majd, míg a több évtizedes iparági múlttal rendelkező Kevin Mullally lesz a cég vezérigazgatója. A most felállított szervezet felel a szektor szabályozásáért, és a hatóság adja ki az engedélyeket is szerencsejáték szervezésére.

Ugyanakkor korábban tisztviselők arról beszéltek, hogy nincs napirenden a szerencsejáték azonnali legalizálása, ám kaszinóüzemeltetők, tanácsadók és jogászok szerint elkezdődtek a tárgyalások a kérdésről.

A kaszinók és a szerencsejáték engedélyezése az iszlám törvénykezésen, a Sarián alapuló országban nagy lépés lenne, hiszen 

a vallás és az Emírségek jelenlegi törvényei egyaránt tiltják a hazárdjátékokat. A bűnösök pénzbírságra és akár két év börtönre is számíthatnak.

Áprilisban a Wynn Resort megosztotta a részleteket a tervezett beruházásról, mely a tervek szerint a világ legnagyobb szerencsejáték-létesítménye lehet, 1500 szobával és villákkal. A kaszinó/hotel a Rász el-Haima emírségben, Dubajtól 15 percre épül.