A magyar köztársasági elnök személyesen látogatta meg a világ leggazdagabb emberét az Egyesült Államokban. Novák Katalin a texasi Austinba utazott, ahol a Tesla gyárában fogadta

Novák Katalin, elon musk
Fotó: Novák Katalin / Facebook

A találkozó legfontosabb témája a világ demográfiai küzdelme volt. Novák Katalin és Elon Musk egyetértett abban, hogy jelenleg egy demográfiai jégkorszakban van a nyugati világ, ami az általunk ismert civilizáció végét is jelentheti. Arról is beszéltek, hogy ezt csak is úgy lehet elkerülni, ha több gyerek születik.

A köztársasági elnök és a Musk arról beszélgettek, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a fiatalok bátrabban vállaljanak gyereket.

A gyermektelenség korunk legaggasztóbb jelensége

– írta Facebook-oldalán Novák Katalin.

Hozzátette, hogy Elon Musk lett Magyarország legújabb szövetségese a családok szabadságharcában. Novák szerint Elon Musk elismerte a magyar családközpontú politikát.

Hosszan beszéltünk az ukrajnai háborúról is. Egyetértettünk, hogy mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség. Annak külön örülök, hogy a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette beszélgetésünknek köszönhetően

– írta Novák Katalin.

A találkozóról Elon Musk az X-csatornáján is írt. A világ leggazdagabb embere a köztársasági elnökkel való találkozójáról szóló X-posztját osztotta újra. Hozzátette, nagyszerű élmény volt találkozni Novák Katalinnal, akit körbevezetett az austini Tesla üzemben. Elon Musk szerint nagyon fontos, hogy a nyugati világot sújtó népesedési válságról konstruktív viták szülessenek.