Nem fizetik vissza a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) felső vezetői a számukra Karácsony Gergely főpolgármester által júliusban megítélt, összesen 65 millió forint prémiumot – derül ki a Magyar Nemzet írásából.

A lap ugyanis azzal a kérdéssel fordult a két fővárosi közlekedési vállalathoz, hogy a prémium odaítélését követően egy nappal a cégek nehéz helyzetére hivatkozva emeltek jegyárat, és ebben a helyzetben is felveszik-e a vezetők a prémiumot. A BKV és a BKK válasza alapján a kérdésre igen a válasz.

20221216 Budapest Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzetképen: Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Mint ismert, Karácsony Gergely saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte összesen 65 millió forint prémium kifizetését. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat, míg a BKV részéről Bolla Tibor vezérigazgató 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot vehet fel. Ezenkívül a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetője is jutalomban részesül, az előbbi 2,76 millió forint, az utóbbi 2 millió forint értékben.

A Magyar Nemzet Karácsony Gergely sajtóosztályát is kérdezte az ügyben, ám a kérdésekre maga a főpolgármester reagált közösségi oldalán, mely szerint a cégvezetők azért jogosultak a prémiumra, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat.