Budapest főpolgármestere július 21-én jelentette be, hogy a BKK megemeli a vonaljegyek árát. Szeptember elsejétől a jegyek 28 százalékkal kerülnek többe. A főpolgármester szerint a döntéssel arra ösztönözik az embereket, hogy alkalmi jegyvásárlás helyett inkább bérletet vegyenek, és ha már bérletük van, akkor még többet használják a közösségi közlekedést. Karácsony Gergely az áremelést továbbá pénzhiánnyal magyarázta az erről szóló Facebook-posztjában.

A Magyar Nemzet információi szerint egy nappal a Facebookon megjelent bejelentő poszt előtt 

Karácsony több millió forint jutalom kifizetését hagyta jóvá a BKK három, illetve a BKV hat vezetője számára.

A lap az írta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, Walter Katalin 9,96 millió, a cég operatív vezérigazgató-helyettese, Szarka Zsolt 8,8 millió, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese, Diószegi Ágnes pedig szintén 8,8 millió forint prémiumban részesülhet.

20230320 Budapest
Átadták az M3-as metróvonal felújított Arany János utcai és Nyugati pályaudvari állomását.
fotó: Nagy Zoltán (NZ)
MW Bulvár
képen: Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: Nagy Zoltán

Emellett a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, Bolla Tibor 9,6, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese, Bátora László 8,64, a cég autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Szedlmajer László 5,6, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Takács Péter 8,6 millió forinttal lehet gazdagabb.

A BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetői, Kálmán Zsolt 2,76, Herczeg József pedig 2 millió forintot tehet zsebre.

Ahogy a Magyar Nemzet értesült, egy nappal a BKK vonaljegyek áremelésének bejelentése előtt 

a főváros összesen 65 millió forintot adhat jutalom gyanánt a közlekedési társaságok vezetőinek.

A lap megkereste a főpolgármester hivatalát a prémiumokról, azonban egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.