Közélet

„A leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást” – reagált Szijjártó az izraeli eseményekre

A tárcavezető őszinte együttérzéséről biztosította Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt.

Brutális terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt. A Gázai övezetből több mint ezer rakétát lőttek ki izraeli területekre, kifejezetten a polgári lakosságot célozva –írja a közösségi oldalára felkerült bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Borsos Mátyás / Szijjártó Péter / Facebook

A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást, elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt

tette hozzá a tárcavezető, aki izraeli kollégáját is biztosította Magyarország támogatásáról és együttérzéséről. 

Jelezte, hogy a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. Ugyanígy folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak. „Arra kérjük az Izraelben tartózkodó magyarokat, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez. Eddig segélykérés nem érkezett” – írta Szijjártó Péter.

 

Izrael háborúra készül, a Hamász szerint ötezer rakétával támadnak 

A Hamász katonai parancsnoka, Mohammed Deif bejelentette az Al-Aksza Vihar hadműveletet, és kijelentette, hogy a palesztin fegyveres csoport 5000 rakétával ellenséges állásokat, repülőtereket és katonai állásokat vett célba. Mindez a zsidó nagyünnepek utolsó napján, csaknem pontosan ötven évvel a meglepetésszerű, de rövid jom kippuri háború kezdete után történik.

 

 

brutális támadás izraeli háború Izrael Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek