Közélet

A Wizz Air már nem is repül Tel-Avivba a tragikus izraeli helyzetre hivatkozva

A reggel Debrecenből Tel-Avivba tartók már csak Lárnakáig jutottak, és onnan vissza kellett térniük. A szombaton reggel kirobbant izraeli háború miatt a Wizz Air sem Debrecenből, sem Budapestről nem repül a közel-keleti országba.

Izraelben röpködnek a rakéták, mától nem repül Tel-Avivba a Wizz Air, sem Budapestről, sem Debrecenből – közölte közleményében a légitársaság.

Wizz Air Airbus A320 Landing At Eindhoven Airport
Fotó: NurPhoto via AFP

A döntésre a szombaton kezdődött izraeli légitámadások miatt került sor, a helyi és nemzetközi hatóságokkal történt egyeztetés után. A hajnalban Budapestről Tel-Avivba indult gép még biztonságban leszállt, de vissza már utasok nélkül repült. A reggel Debrecenből indult gép Larnakában leszállt, és az utasokat visszaszállították az indulási helyre.

A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról, a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben. Azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrendváltozásokról

– írta a közlemény.

Sajtójelentések szerint hasonlóképpen jártak el más légitársaságok is, mint az Air India, a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT.

Sok útban lévő járatot irányítottak át Larnakába. Az aviation24.be portál információi szerint a Ryanair minden gépe indulási helyére tért vissza, ugyanez történt a United Airlines San Franciscóból indult Boeing 777-ével. A Flightradar élőtérképe ugyanakkor szombat este háromnegyed kilenc előtt is azt mutatta, hogy még mindig repültek gépek Izrael északi része felett. A harcok az ország déli részében folynak. A déli és középső területeken lévő repülőterek a Simple Flying jelentése szerint bezártak.

 

Életmentő felhívást intézett Szijjártó az Izraelben lévő magyarokhoz

A külgazdasági és külügyminiszter arra kér minden Izraelben tartózkodó állampolgárt, hogy regisztráljon konzuli védelemre.

 

izraeli háború Budapest Debrecen Wizz Air Tel-Aviv
Kapcsolódó cikkek