Közélet

Az orosz–ukrán háború 591. napja – friss hírek

Rakétákkal támadták az oroszok az éjszaka ukrán jelentés szerint a déli Odessza régiót, többen megsérültek.

Orosz rakétatámadás zúdult a déli ukrajnai Odessza régióra éjszaka a helyi hatóságok szombat reggeli közlése szerint – írta a The Guardian.

Fotó: AFP

A támadás megrongálta a kikötő infrastruktúráját, és négy ember megsebesült. A jelentések szerint a korábban egy harkivi lakótömböt ért rakétatalálat megölt egy tízéves fiút és a nagyanyját, húszan megsérültek. A lakásokat két Iszkander rakéta találta el, Volodimir Zelenszkij elnök az orosz terror újabb művének nevezte a támadást.

A szintén Harkiv megyében Hroza falut ért rakétatámadás áldozatainak száma pénteken 52-re emelkedett, egy újabb áldozat halt meg a kórházban. A támadás egy kávézót és egy élelmiszerüzletet ért.

Nagy felbontású műholdfelvételek alapján legalább hetven tehervonatkocsit számoltak össze az orosz–észak-koreai határon lévő Tumagang csomópontnál. A washingtoni központú Beyond Parallel elemzőközpont szerint ez a szám példa nélkül magas, még a Covid-járvány előtti időszakhoz képest is. Az elmúlt öt évben húsz kocsinál többet még nem láttak. A jelentés szerint, amelyet a brit lap idéz, a megugró aktivitás „valószínűleg észak-koreai fegyver- és lőszerszállítmányok Oroszországba érkezését jelzi”. A konténereket takaró ponyvák miatt nem lehet következtetni a szállítmányok tartalmára.

A háború előző napjának fejleményeiről itt olvashatunk.

 

 

 

 

 

11:26

Ez megváltoztathatja a háború menetét – Putyin most beveti a félelmetes Sátán-2-t

Hamarosan az 5. generációs Szarmat ratékarendszert is bevetheti Oroszország az Ukrajna ellen vívott háborújában.

Háború Ukrajnában észak-korea fegyverszállítás rakétacsapás Odessza
Kapcsolódó cikkek